Estetiska behandlingar med Vistabel/Botox

Tiden går och vi blir inte yngre med tiden. I den naturliga åldringsprocessen ingår att kollagenet som fyller ut läderhuden och fettet i underhuden minskar. Rynkor framkallas av spänningar i ansiktsmusklerna. Med åldern tenderar dessa uttrycksrynkor och linjer att bli kvar och synas även när ansiktsmusklerna slappnar av. Detta kan få oss att se äldre ut än vi är och ge uttryck av surhet eller trötthet. Andra faktorer liksom rökning och sol påverkar också huden.


Genom hälsosam livsstil, solskydd och användning av fuktande hudprodukter kan vi själva bromsa hudens åldrande, men vi kan inte stoppa tidens gång.
Botox i kosmetiskt syfte marknadsförs under namnet Bocouture. Botox blockerar nervimpulserna till de behandlade ansiktsmusklerna och får musklerna att slappna av. Efter behandlingen blir den överliggande huden slät och jämn medan de obehandlade ansiktsmusklerna kan röra sig normalt och ge dig normala ansiktsuttryck.

Estetiska behandlingar med kosmetiska fillers

På kliniken används flera olika fillers (Juvederm, Restylane, Artfiller, Teosyal, Profhilo). Fillers är en färglös, injicerbar hyaluronsyragel med eller utan bedövningsmedel som injiceras i ansiktet för att utjämna rynkor och veck, särskilt runt näsa och mun, höja kindvolymen, återfukta huden och fylla ut läppar. Hyaluronsyra är en naturlig bindvävssubstans som finns i människokroppen. De kan även användas på halsen, dekolletageområde och på händer.